Održana sjednica Skupštine VZKŽ

03.06.2022

U vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dojutrovica održana je redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Na sjednici su između ostalog usvojeni Izvješće o radu VZKŽ za 2021. godinu i Financijsko izvješće za 2021. godinu.

U kratkom osvrtu na proteklu godinu, predsjednik VZKŽ Robert Hranilović istaknuo je kako je i prošlu godinu obilježila pandemija bolesti COVID-19, ali su ipak organizirane određene aktivnosti poput osposobljavanja, usavršavanja i natjecanja te obilježavanje 150 godina karlovačkog vatrogastva. Naglasio je kako su vatrogasci odradili 1367 intervencija, a najznačajnije su bile one na sanaciji posljedica potresa u Glini na čemu se zahvalio svima koji su pomogli građanima kada je to bilo najpotrebnije.

Svim vatrogascima na požrtvovnosti i upornosti zahvalio se i županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković naglasivši da će prioritet u radu VZKŽ biti stavljen na zaštiti vatrogasaca i ostvarivanju njihovih zakonskih prava.

U ime Karlovačke županije, savjetnik za vatrogastvo Josip Ribar pohvalio je rad VZKŽ i svih vatrogasnih organizacija s područja županije te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Fotogalerija: Skupština VZKŽ 02062022

Vatrogasne intervencije