04.3.
DANAS

min
max

°C
°C

05.3.
SUTRA

min
max

°C
°C

02
OŽU


Sastanak u županijiNa zahtjev vodstva Vatrogasne zajednice Karlovačke županije župan Ivan Vučić, sa suradnicima, primio je danas (srijeda, 2. ožujka) predsjednika, tajnika i glavnog vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije te predsjednike Vatrogasnih zajednica gradova i općina. Tema sastanka bila je provođenje inspekcijskog nadzora Državne uprave za zaštitu i spašavanje po vatrogasnim postrojbama i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, što prema riječima predsjednika VZ Karlovačke županije Želimira Misira i glavnog vatrogasnog zapovjednika Dragutina Foschia, nije u skladu sa Zakonom o vatrogastvu, već se DUZS poziva na Zakon o zaštiti i spašavanju. Svoja su iskustva na tu temu iznijeli i ostali nazočni predstavnici dobrovoljnog vatrogastva istakavši neusuglašenost i koliziju dvaju zakona koji reguliraju ovu problematiku, zbog čega na terenu ima mnogo neusklađenosti i nejasnoća, pa čak i sudskih presuda.

Župan Vučić saslušao je probleme vatrogastva te zaključio da se po tom pitanju mora očitovati i Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ali da je temeljni problem neusklađenost zakona i potreba da se na državnoj razini taj problem što prije riješi.

Zaključeno je da će vodstvo Karlovačke županije obaviti razgovor sa Područnim uredom DUZS-a u Karlovcu i ukazati na probleme oko provođenja i tumačenja zakona kao i oko daljnjeg provođenja inspekcijskih nadzora od strane ove Uprave. Dogovoreno je da se pismeno nadležnom Ministarstvu te preko zastupnika u Saboru sa prostora naše županije postavi pitanje nadležnosti i provođenja zakona te pokrenu izmjene zakona kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje i rad dobrovoljnog vatrogastva i DUZS-a.

Na kraju sastanka županijsko je vodstvo iskazalo zadovoljstvo dosadašnjim radom dobrovoljnog vatrogastva na prostoru Karlovačke županije i dalo punu potporu njihovu daljnjem radu.

» Fotogalerija - Sastanak predstavnika vat. zajednica sa županom

piše: Kazup.hr