04.3.
DANAS

min
max

°C
°C

05.3.
SUTRA

min
max

°C
°C

02
VELJ


U prostorijama Vatrogasne zajednice Karlovačke županije održano je potpisivanje Ugovora kojim Karlovačka županija iz svog proračuna osigurava sredstva za sufinanciranje vatrogasne djelatnosti i aktivnosti VZ Karlovačke županije u iznosu od 1,2 milijuna kuna. Predsjednik VZ Karlovačke županije Robert Hranilović osvrnuo se na proteklu godinu koja je bila izazovna za vatrogasne organizacije prvenstveno zbog usklađenja sa Zakonom o vatrogastvu.

Nastavak...

29
SIJ


Poveznica na virtualni muzej: https://www.vzkz.hr/muzej

28
SIJ


U Muzeju karlovačkog vatrogastva predstavljen je program obilježavanja 150 godina karlovačkog vatrogastva te najavljeno sudjelovanje u manifestaciji Noć muzeja. Predsjednik DVD-a Karlovac Roland Puljak pojasnio je kako je u povodu obilježavanja 150 godina postojanja DVD-a Karlovac plan prezentirati vatrogastvo kroz sve manifestacije koje će biti održane u ovoj godini kao što su sudjelovanje u proslavi rođendana grada Karlovca, Danima piva pa sve do Adventa. - Budući da je DVD Karlovac osnovan u svibnju 1871.

Nastavak...

16
SIJ


U Glini je danas predstavljen rad Vatrogasnog operativnog zapovjedništva Glina gdje se već 20 dana koordiniraju intervencije vezane uz otklanjanje posljedica potresa. U ime Hrvatske vatrogasne zajednice županijski vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić kazao je kako je na području zahvaćenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada odrađeno 9860 intervencija, a angažirano je 8760 vatrogasaca i 2205 vatrogasnih vozila.

Nastavak...

08
SIJ


U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirao je 32 intervencije, od čega je 27 dojava vezano uz sanaciju objekata uslijed potresa. Najviše, njih 15 zabilježeno je na području Karlovca dok je 8 na području Lasinje. Vatrogasci JVP grada Karlovca bilježe bilježe i dvije intervencije otvaranja stana, požar dimnjaka i vatrodojavu, a DVD Ozalj požar objekta.

Nastavak...