05.3.
DANAS

min
max

°C
°C

06.3.
SUTRA

min
max

°C
°C

05
OŽU


U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirao je 18 intervencija, od čega je 16 požara na otvorenom prostoru na području Slunja, Duge Rese, Barilovića, Josipdola, Plaškog, Vojnića, Bosiljeva, Lasinje, Krnjaka, Saborskog i Rakovice. Na navedenim intervencijama angažirano je ukupno 117 vatrogasaca i 38 vatrogasnih vozila. Još jednom pozivamo sve građane da ne spaljuju korov i biljni otpad prilikom čišćenja svojih okućnica i  poljoprivrednih površina, već da primjenjuju agrotehničke mjere ili da to čine na siguran način.

Nastavak...

01
OŽU


I ovog vikenda ŽVOC Karlovac evidentirao velik broj požara na otvorenom prostoru. Od 25 intervencija, 17 je požara na otvorenom prostoru, a zabilježeni su na području Karlovca, Ozlja, Slunja, Plaškog, Rakovice, Vojnića, Generalskog Stola, Josipdola i Netretića. Na navedenim intervencijama ukupno je angažirano 86 vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. U samo tjedan dana evidentirano je 47 požara na otvorenom prostoru koje je gasilo 258 vatrogasaca sa 78 vatrogasnih vozila.

Nastavak...

23
VELJ


U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirao je deset intervencija od čega je šest požara na otvorenom prostoru. Gasili su ih vatrogasci DVD-a Žakanje, Jurovski Brod, Ribnik, Vojnić, Slunj i Saborsko.

Nastavak...

16
VELJ


U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova ‘’Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH’’ financiranog sredstvima Europske unije u Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je svečana primopredaja prvih 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila. Jedno od njih i to autocisterna uručena je danas predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe Ogulin.

Nastavak...

15
VELJ


Tijekom vikenda ŽVOC Karlovac evidentirao je deset intervencija, od čega je sedam požara dimnjaka.

Kako bismo smanjili broj požara dimnjaka koji se nerijetko pretvore u požare krovišta, a zatim i objekta, apeliramo na naše sugrađane da očiste dimnjake i pregledaju stanje dimovodnih kanala. Također, važno je ne držati stvari u blizini dimnjaka, a požare dimovodnih kanala nikada ne gasite vodom. U slučaju pojave požara, nazovite broj 193 ili 112.