Pokrenuta akcija ''Vatrogasci za vatrogasce''

29.12.2021

Krajem prosinca 2020. godine i u siječnju 2021. godine vatrogasci Vatrogasne zajednice Karlovačke županije bili su angažirani na uklanjanju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, prvenstveno u Glini. Odrađen je velik posao, ali isto tako svjedočili smo razmjerima štete i potrebama pružanja daljnje pomoći pri obnovi uništenih objekata, posebno vatrogascima koji su svakodnevno pružali pomoć drugima, a pri tome su i sami ostali bez svojih domova. 

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije dobila je od VZ grada Gline popis vatrogasaca kojima je nastala šteta na stambenim i gospodarskim objektima i u dogovoru sa čelnicima VZ grada Gline odlučili smo pružiti pomoć za obnovu stambenih objekata za obitelji dva operativna vatrogasca DVD-a Gline Daria Lipaka i Ivice Jambrešića te smo tako pokrenuli akciju ''Vatrogasci za vatrogasce''.

Do sada smo uspjeli donacijama izraditi potrebnu projektnu dokumentaciju, riješiti administrativne i zakonske barijere i započeti izgradnju kuće Daria Lipaka u Majskoj ulici. Svakoga dana na izgradnju sudjeluje od pet do sedam vatrogasaca VZ Karlovačke županije, a sve se gradi i uz pomoć donacija građevinskih tvrtki s područja Karlovačke županije. Očekujemo da bi kuća za useljenje mogla biti spremna u svibnju, a u ljeti obaviti još završne radove.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim vatrogascima koji su prije godinu dana pomagali u sanaciji posljedica potresa i koji su i sada nastavili pomagati i graditi domove našim kolegama. Zahvaljujemo se i donatorima, građevinskim tvrtkama koje su donirale materijal bez čega ova naša aktivnost ne bi bila moguća.

Vatrogasne intervencije