Započela radionica Spašavanje u prometu 2021

06.11.2021

Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske i ove godine organizira radionicu vatrogasne službe ‘’Spašavanje u prometu 2021’’. Izvršni organizatori radionice su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina, Javna vatrogasna postrojba grada Rijeke i Gasilska brigada Ljubljana te Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije, a pokrovitelj je Karlovačka županija.

Radionica se održava 06. i 07. studenog 2021. godine na prostoru Skladišno-obučnog kompleksa Karlovac (SKOK Karlovac), a radi se o prikazu taktičkih zadataka s kojima se vatrogasna služba svakodnevno susreće na terenu.

Prvog dana radionice polaznici u grupama prolaze pet radnih točaka sa sljedećim temama:

  1. Rad i spašavanje pri masovnoj nesreći
  2. Stabilizacija vozila
  3. Zračni jastuci – pneumatski podizači tereta
  4. Spašavanje nekad, danas i alternative
  5. Osnove medicinskog spašavanja u prometu

Na radionici sudjeluju vatrogasci iz 16 vatrogasnih zajednica s područja RH, a cilj je razmjena iskustva među polaznicima i instruktorima te stvaranje podloge za izradu Standardnih operativnih postupaka na ovakvim tipovima intervencija. Radionicu je u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića obišao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Fotogaleriju prvog dana pogledajte ovdje.

Vatrogasne intervencije