Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine VZ Karlovačke županije

25.06.2021

U Josipdolu je održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Karlovačke županije na kojoj su članovi Skupštine jednoglasno dali podršku predsjedniku Robertu Hraniloviću za novi petogodišnji mandat. Uz predsjednika, izabrani su i novi članovi Suda časti VZKŽ. 

Sjednica je održana sukladno novom Statutu i Zakonu o vatrogastvu po kojem članovi Skupštine ne biraju županijskog vatrogasnog zapovjednika, već je Goran Franković na novi petogodišnji mandat imenovan ranije ovog mjeseca rješenjem županice Martine Furdek Hajdin uz suglasnost glavnog vatrogasnog zapovjednika, a na prijedlog Predsjedništva VZKŽ.

Na sjednici su usvojena i izvješća za prošlu godinu, a predsjednik Hranilović u osvrtu je istaknuo kako je iza nas jedna od najizazovnijih godina u kojoj su se vatrogasci susreli s novim izazovima poput pandemije i potresa te pokazali da se u vatrogasce građani uvijek mogu pouzdati, da će prvi izaći na teren i pomoći otkloniti posljedice bilo kakvih nesreća. U tim okolnostima, vatrogasne organizacije uspjele su se uskladiti i s novim zakonskim obavezama te se zahvalio svima na ukazanom povjerenju uz želju da se zajedno nastavi raditi na unapređenju vatrogastva.

Na podršci u dosadašnjem radu zahvalio se i županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković naglasivši da je u idućem mandatnom razdoblju prioritet regulirati radno-pravni status vatrogasaca ne samo prilikom izlaska na intervencije već i za vrijeme osposobljavanja jer samo opremljeni i osposobljeni vatrogasac može pružiti građani potrebnu pomoć.

Na sjednici su bili nazočni županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i vijećnik Županijske skupštine Dubravko Galić koji su pohvalili dosadašnji rad Vatrogasne zajednice Karlovačke županije i svih vatrogasaca.

Fotogalerija: Izborno-izvještajna sjednica Skupštine VZKŽ 24.06.2021.

Vatrogasne intervencije