Prvo od četiri vozila stiglo u JVP Ogulin

16.02.2021

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova ‘’Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH’’ financiranog sredstvima Europske unije u Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je svečana primopredaja prvih 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila. Jedno od njih i to autocisterna uručena je danas predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe Ogulin.

Do kraja srpnja ove godine, na području Karlovačke županije u okviru ovog projekta bit će isporučena još tri vozila, dugo navalno i šumsko vozilo za JVP grada Karlovca i kratko navalno vozilo za DVD Slunj s ciljem zanavljanja voznog parka i jačanja operativne spremnosti vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Vatrogasne organizacije koje dobivaju nova vozila, svoja starija vozila koja su još uvijek u dobrom stanju, dodijelit će drugim postrojbama, prvenstveno središnjim dobrovoljni vatrogasnim društvima sukladno programu raspodjele kojeg je izradila Vatrogasna zajednica Karlovačke županije i dostavila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Autocisterna koja je danas stigla u JVP Ogulin, bit će nakon obuke i opremanja kroz tjedan dana stavljena u operativnu upotrebu te će tom prilikom biti predstavljene karakteristike i mogućnosti vozila.