Započela dvodnevna radionica ''Spašavanje u prometu 2023''

23.10.2023

U tijeku je prvi dan radionice ‘’Spašavanje u prometu 2023’’ na prostoru Skladišno-obučnog kompleksa Karlovac (SKOK Karlovac). Na radionici će u dva dana sudjelovati oko 200 sudionika iz 18 županijskih vatrogasnih zajednica te gosti iz Profesionalne vatrogasne jedicnice Tuzla.

Radionica je organzirana na način da svi sudionici prođu u skupinama kroz četiri radne točke sa sljedećim temama: Spašavanje unesrećenih iz autobusa; Strategija prilikom spašavanja u prometu; Stabilizacija i podizanje nestabilnih tereta i Oprema tehničkog vatrogasnog vozila.

Cilj radionice je razmjena iskustva među polaznicima i instruktorima te stvaranje podloge za izradu Standardnih operativnih postupaka na ovakvim tipovima intervencija.

Podsjetimo, organizator je Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske u suorganizaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Izvršni organizatori su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca,  Javna vatrogasna postrojba grada Split, Javna vatrogasna postrojba Slavonski Brod i Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina, a pokrovitelj Karlovačka županija.

Fotogalerija: Spašavanje u prometu 2023

Vatrogasne intervencije