Povećan broj dojava građana vezan uz posljedice nevremena

19.07.2023

STANJE U 20:00 SATI

 Županijski vatrogasni centar Karlovac (ŽVOC Karlovac) do 20.00 sati zaprimio je više od 100 dojava građana zbog posljedica nevremena koje je zahvatilo dio Karlovačke županije. Dojave su zaprimljene s područja Karlovca, Ribnika i Žakanja, a odnose se najviše na oštećenja objekata. 

Na terenu su sve raspoložive snage, angažirano je više od 180 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila. Na području Karlovca i Žakanja posljedice nevremena saniraju vatrogasci s navedenog područja, dok su na području Ribnika angažirane dodatne snage s područja Ogulina, Ozlja, Duge Rese, Barilovića, Bosiljeva, Kamanja, Netretića i Draganića. 

Ovim putemo molimo građane za strpljenje, sve dojave su uvedene u sustav i dojave se obrađuju prema prioritetima.


STANJE U 18:00 SATI

Županijski vatrogasni centar Karlovac (ŽVOC Karlovac) u dva sata zaprimio je više od 60 dojava zbog posljedica nevremena koje je zahvatilo dio Karlovačke županije, a iste pristižu i dalje. Prema prvim informacijama vatrogasnih zapovjednika s područja Karlovca, Ribnika i Žakanja, oštećeno je oko 200 objekata.

Na terenu su sve raspoložive snage, a dodatno su na područje Ribnika na zahtjev nadležnog zapovjednika, upućene snage Vatrogasne zajednice Karlovačke županije s ostalih područja. 

 

STANJE U 17:00 SATI

Jako nevrijeme zahvatilo je danas u popodnevnim satima dio Karlovačke županije i prouzročilo velike štete. Županijski vatrogasni centar Karlovac (ŽVOC Karlovac) do sada je zaprimio više od 30 dojava, a iste pristižu i dalje. Za sada je najviše dojava s područja Karlovca i Ribnika, a vezane su uz pad drveća na prometnice i oštećenja na objektima.

Na terenu su sve raspoložive snage, a s obzirom na velik broj dojava, molimo građane za strpljenje.

Vatrogasne intervencije