Održana sjednica Skupštine VZKŽ

21.06.2023

U Domu oružanih snaga RH održana je redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Na sjednici su između ostalog usvojeni Izvješće o radu VZKŽ za 2022. godinu i Financijsko izvješće za 2022. godinu.

U osvrtu na proteklu godinu, predsjednik VZKŽ Robert Hranilović istaknuo je kako su se nakon gotovo dvije pandemijske godine aktivnosti vatrogasnih organiizacija ponovno pokrenule zbog čega možemo biti zadovoljni. Istaknuo je i da su vatrogasne organizacije bile uspješne u povlačenju EU sredstava iz Fonda solidarnosti za nabavku opreme koja je uništena na intervencijama uzrokovanih potresom. Naglasio je i kako su vatrogasci odradili

1904 intervencije što je za 537 više nego godinu ranije, a uzrok su vremenske neprilike prvenstveno vihor i poplave, ali i požari otvorenog prostora u proljetnom dijelu godine.  

Svim vatrogascima na požrtvovnosti zahvalio se i županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković dodavši da će će prioritet u radu VZKŽ biti stavljen na zaštiti vatrogasaca te njihovom opremanju specijalističkom opremom kroz Intervencijsku vatrogasnu postrojbu Karlovačke županije.

Fotogalerija: Skupština VZKŽ 20062023

Vatrogasne intervencije