Grad Ozalj jedan od 10 gradova u Hrvatskoj koji su najviše povećali izdvajanja za vatrogastvo

09.05.2023

Grad Ozalj jedan je od 10 gradova u Hrvatskoj koji su u 2021. godini najviše povećali izdvajanja za vatrogastvo. Pokazuje to analiza podataka Ministarstva Financija o izvršenju proračuna u 2021. godini, a koju donosi portal Gradonačelnik.hr.

Grad Ozalj u 2021. godini izdvojio je za vatrogastvo ukupno 1.424.889,00 kuna što je u odnosu na 2020. godinu povećanje za čak 115,32%. Ozalj je tako zauzeo visoko 6. mjesto i jedini je grad iz Karlovačke županije koji se nalazi u top 10 gradova u Hrvatskoj koji su povećali izdvajanja za vatrogastvo.

Valja istaknuti i kako je Grad Ozalj početkom travnja ove godine sklopio sporazume s poslodavcima o omogućavanju izlazaka operativnih vatrogasaca na intervencije i ostale operativne aktivnosti. Inicijativa je to Vatrogasne zajednice grada Ozlja, a sporazumi su pripremljeni i u suradnji s Karlovačkom županijom i Vatrogasnom zajednicom Karlovačke županije. Time su Grad Ozalj i VZG Ozlja postali prvi u Karlovačkoj županiji koji su pravno regulirali način uzbunjivanja, aktiviranja i izlaska na vatrogasne intervencije zaposlenih dobrovoljnih vatrogasaca za vrijeme radnog vremena.

FOTO: DVD Ozalj

Vatrogasne intervencije