Tim JVP grada Karlovca svrstan u zlatni rang na natjecanju u Austriji

05.09.2022

Tim Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca vratio se s natjecanja iz austrijskog mjesta Oberwang s odličnim rezultatom. Osvojili su veliki broj bodova kod ocjenjivanja te postigli zlatni rang na natjecanju u konkurenciji od 36 ekipa iz cijele Europe.

Scenarij prometne nesreće koju smo dobili sastojao se od sudara dvaju vozila s jednom teško ozlijeđenom osobom. Kriteriji i pravila suđenja su vrlo detaljni i strogi, a ocjenjuju se i boduju svi segmenti individualnog i zajedničkog rada vatrogasnog tima. Tijekom vježbe moraju se primijeniti standardni operativni postupci spašavanja u prometu na potpuno ispravan i siguran način. Na kraju natjecanja, na osnovu osvojenih bodova, svi vatrogasni timovi se svrstavaju u tri ranga. Naš tim je svrstan u zlatni, a ujedno i najviši rang. Vježbu je ocjenila ekipa od ukupno pet sudaca i instruktora iz Njemačke, Austrije i Luksemburga koji su pohvalili su naš nastup te smo uspostavili kontakt za buduća natjecanja i usavršavanja, poručio je tim JVP grada Karlovca.

Bitno je napomenuti kako se ova vrsta natjecanja radi prvenstveno kao razmjena iskustava te stjecanje novih znanja i vještina, osvojeni bodovi nisu toliko važni koliko je važno stečeno znanje.

Fotogalerija: Austija JVPK Oberwang 2022

Vatrogasne intervencije