VZ Karlovačke županije odobreno 185.295,00 kn iz Fonda solidarnosti EU

30.06.2022

Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije odobreno je 185.295,00 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za operaciju ''Pružanje pomoći stradalima u potresu na području Vatrogasne operativne zone Glina''.

Sredstva su odobrena na temelju projektne prijave na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i  Bjelovarsko-bilogorske županije”.

Navedenim sredstvima, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije nadoknadit će troškove intervencija na području Gline, a najveći dio iznosa odnosi se na troškove izvanredne nadogradnje postojećeg webGiS aplikacijskog sustava.

Podsjetimo, nakon potresa 29. prosinca 2020. godine, po zapovijedima glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske vatrogasci s područja Vatrogasne zajednice Karlovačke županije su tijekom prosinca 2020. i siječnja 2021. godine pružali pomoć stradalima u potresu na području Vatrogasne operativne zone Glina. U navedenom razdoblju ukupno je angažirano 1910 vatrogasaca i 503 vatrogasna vozila. Svakoga dana odrađivali su intervencije na sanaciji oštećenih objekata, a ukupno je odrađeno više od 2.800 intervencija koje su upisane u webGiS sustav.

Vatrogasne intervencije