Tim JVP grada Karlovca nastupio na Holmatro Rescue Challenge 2022

24.06.2022

Tim Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca nastupio je na 2. međunarodnom natjecanju Holmatro Rescue Challenge 2022 koje se održava u sklopu sajma Interschutz u njemačkom Hannoveru.

Kao jedini tim iz Hrvatske među 20 timova iz cijelog svijeta, ekipu JVP grada Karlovca činili su Marijo Luketić, Ivan Brozović, Tin Butala, Dorijan Talajić i Mateo Trop zajedno s djelatnikom Zavoda za hitnu medicinu Darkom Cipurićem.

Scenarij vježbe spašavanja iz prometne nesreće kojeg su dobili bio je iznimno težak jer su radili na sportskom vozilu koji ima jako malo prostora u unutrašnjosti, ali su pokazali dobru uvježbanost i uspjeli u zadanom vremenu od 20 minuta izvući unesrećenu osobu iz vozila.

Na natjecanju su tri najuspješnije ekipe osvojile vrijedne nagrade u kategorijama najbolji timski duh, najbolji tehnički tim i najbolji tim ukupno. Tim JVP grada Karlovca nije uspio osvojiti niti jednu nagradu, međutim mogu biti zadovoljni svojim nastupom i predstavljanjem Hrvatske, svog grada i svoje županije na jednom od najvećih sajmova u svijetu gdje se predstavlja oprema namijenjena svim žurnim službama.

- Usvojili smo nova znanja, zadovoljni smo prikazanim i upoznali kolege vatrogasce iz cijelog svijeta. Nastavljamo s treningom kako bi idući put bili još bolji, poručuje tim JVP grada Karlovca.

Cijeli nastup pogledajte ovdje.

Vatrogasne intervencije