23.10.
DANAS

min
max

°C
°C

24.10.
SUTRA

min
max

°C
°C

18
LIP


Projekt ''HITRO – Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja'' uvršten je među 6 najboljih europskih projektnih priča na natjecanju ''Interreg 30 Years Project Slam!'' Radi se projektu kojeg je grad Duga Resa kao nositelj realizirao u partnerstvu sa slovenskom općinom Črnomelj.

Nastavak...

10
LIP


U Vatrogasnom centru Karlovac održana je konferencija za medije na kojoj su županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković i njegov zamjenik Miroslav Rade govorili o aktivnostima vatrogasne službe Karlovačke županije u prvoj polovici 2020. godine i pripremama za ljetnu protupožarnu sezonu.

Aktivnosti vatrogasne službe i ljetna protupožarna sezona 2020

04
SVI


Danas slavimo dan svetog Florijana, našeg nebeskog zaštitnika i Dan vatrogasaca. Još kao mladić, Florijan se pridružuje rimskoj vojci i kojoj vrlo brzo napreduje do mjesta časnika. U tadašnje doba događao se progon protiv kršćana, a rimski car poslao je pomoćnika Akvilina da pobije sve kršćane u području koje kontrolira Florijan. Florijan se protivio progonu zbog čega je bio osuđen na smrt. Akvilinovim vojnicima stojeći na lomači Florijan se obratio riječima: ''Ako je zapalite, na plamenim jezicima ću vam pobjeći u nebo''.

Nastavak...

30
TRA


Ove godine s obzirom na epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovanu koronavirusom SARS-CoV-2, obilježavanja mjeseca zaštite od požara i Dana vatrogastva neće biti u onom obimu i načinu kako je to bilo prijašnjih godina. Međutim, to ne znači da vatrogasci neće biti prisutni i da neće provoditi određene aktivnosti u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama zaštite. 

Aktivnosti u mjesecu zaštite od požara

06
TRA


Od 1 ožujka 2020. godine do danas ŽVOC Karlovac zabilježio je 110 požara otvorenog prostora. Ukupno je angažirano 588 vatrogasaca i 181 vatrogasno vozilo, a samo na području Kamanja nije bilo požara otvorenog prostora. Ovim putem Vatrogasna zajednica Karlovačke županije upozorava građane da je sukladno Odluci o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru, svako spaljivanje potrebno javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi te od iste zatražiti dozvolu.

Nastavak...