20.1.
DANAS

min
max

°C
°C

21.1.
SUTRA

min
max

°C
°C

15
RUJ


Hrvatska vatrogasna zajednica i u školskoj godini 2019/2020 raspisala je likovni, literarni i foto natječaj namijenjen predškolskom i školskom uzrastu. U kategoriji likovni natječaj za predškolski uzrast, drugo mjesto osvojili su Lucija Jarnević i Mislav Puklavec iz Dječjeg vrtića Dubovac, a mentorica je odgajateljica Kristina Galović. Pobjednicima natječaja danas su u prostorijama Vatrogasne škole u Zagrebu dodijeljene nagrade. Čestitamo Luciji i Mislavu i njihovoj odgajateljici Kristini!

Nastavak...

04
KOL


U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac evidentirao je 66 intervencija, od čega su 64 intervencije vezane uz sanaciju posljedica nevremena.  Na području Karlovca zabilježene su 54 dojave vezane uz oštećenje objekata, a bilo je angažirano 38 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila. U Dugoj Resi je evidentirano 7 intervencija na kojima je bilo angažirano 20 vatrogasaca sa 6 vozila.  Na području Netretića zabilježene su dvije intervencije, a Generalski Stol bilježi jednu.

Nastavak...

18
LIP


Projekt ''HITRO – Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja'' uvršten je među 6 najboljih europskih projektnih priča na natjecanju ''Interreg 30 Years Project Slam!'' Radi se projektu kojeg je grad Duga Resa kao nositelj realizirao u partnerstvu sa slovenskom općinom Črnomelj.

Nastavak...

10
LIP


U Vatrogasnom centru Karlovac održana je konferencija za medije na kojoj su županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković i njegov zamjenik Miroslav Rade govorili o aktivnostima vatrogasne službe Karlovačke županije u prvoj polovici 2020. godine i pripremama za ljetnu protupožarnu sezonu.

Aktivnosti vatrogasne službe i ljetna protupožarna sezona 2020

04
SVI


Danas slavimo dan svetog Florijana, našeg nebeskog zaštitnika i Dan vatrogasaca. Još kao mladić, Florijan se pridružuje rimskoj vojci i kojoj vrlo brzo napreduje do mjesta časnika. U tadašnje doba događao se progon protiv kršćana, a rimski car poslao je pomoćnika Akvilina da pobije sve kršćane u području koje kontrolira Florijan. Florijan se protivio progonu zbog čega je bio osuđen na smrt. Akvilinovim vojnicima stojeći na lomači Florijan se obratio riječima: ''Ako je zapalite, na plamenim jezicima ću vam pobjeći u nebo''.

Nastavak...