23.10.
DANAS

min
max

°C
°C

24.10.
SUTRA

min
max

°C
°C

21
OŽU


S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz epidemiju bolesti COVID-19, a sukladno odgovornosti prema osobnoj sigurnosti i radu te potrebi obavljanja vatrogasne djelatnosti, glavni vatrogasni zapovjednik donio je osnovne smjernice u slučaju sumnje na pojavu bolesti u vatrogasnim postrojbama te obveza vatrogasnim postrojbama.

Sve informacije nalaze se na internetskoj stranici HVZ-a.

11
OŽU


S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, ali i susjednim državama te na temelju preporuke i mišljenja Stožera CZ Karlovačke županije, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije nalaže da se do daljnjega ODGODE sjednice Skupština i ostalih javnih okupljanja svih vatrogasnih organizacija na području Karlovačke županije.

Odgoda sjednica i ostalih javnih okupljanja

09
OŽU


Vatrogasna zajednica Grada Duga Rese i Gasilska zveza Črnomelj organizirali su Program osposobljavanja za spašavanje u ruševinama u trajanju od 5 dana za 40 vatrogasaca koji su članovi zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja HITRO. Program se održava u terminima 28.2.2020. – 1.3.2020., te 7.3.2020.

Nastavak...

22
VELJ


S obzirom na povećani broj požara otvorenog prostora proteklih dana i najavu nepovoljnih vremenskih uvjeta za pojavu i širenje požara na otvorenom prostoru (suho i vjetrovito vrijeme), županijski vatrogasni zapovjednik naložio je sukladno Planu zaštite od požara za Karlovačku županije, u sljedećih pet dana aktivaciju Planova motrenja i ophodnje na prvoj protupožarnoj razini. Više u priopćenju.

Priopćenje za medije

18
VELJ


DVD Zagorje, a s time i PVZ Ogulin bogatiji su za jedno kombi vozilo, a uskoro očekujemo i novo zapovjedno vozilo PVZ Ogulin za koje su osigurana sredstva Grada Ogulina prema Planu nabave za 2019. godinu. Kombi je marke Ford transit proizvedeno 2015. godine, a nabavljeno je posredstvom Vatroprometa d.o.o. Vozilo je stiglo u vatrogasnu zajednicu 13. veljače u 17 sati kada je izvršena i primopredaja.

Nastavak...