25.5.
DANAS

min
max

°C
°C

26.5.
SUTRA

min
max

°C
°C

20
OŽU


Vatrogasna zajednica Karlovačke županije danas (20. ožujka 2019. godine) bila je domaćin 8. sjednice Predsjedništva i sjednice Zapovjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice. Sjednica je održana u vatrogasnom domu DVD-a Hrnetić – Novaki. Osim o tekućem poslovanju, članovi su raspravljali i o prijedlogu nacrta Zakona o vatrogastvu. Predsjednik HVZ-a Ante Sanader naglasio je kako je velika promjena da nakon više od 20 godina, Hrvatska vatrogasna zajednica 1. siječnja 2020.

Nastavak...

01
OŽU


U protekla četiri dana na području Karlovačke županije, Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac evidentirao je ukupno 73 požara na otvorenom prostoru. Samo tijekom jučerašnjeg dana zabilježena 34 požara na otvorenom. Na navedenim požarima bilo je angažirano 170 vatrogasaca i 46 vatrogasnih vozila, a opožarena površina iznosi 1250 hektara.

Nastavak...

28
VELJ


Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac u ovom trenutku ima evidentirano 13 intervencija požara otvorenog područja diljem županije. Najviše ih je na području Vojnića i Krnjaka, a požari gore i na području Barilovića, Josipdola, Draganića, Cetingrada, Rakovice, Duge Rese, Ozlja i Netretića. Trenutno je na terenu oko 70 vatrogasaca sa 26 vozila iz 15 vatrogasnih postrojbi. Unatoč našem upozorenju, pojedinci nas ipak nisu poslušali stoga smo krenuli u pojačanu ophodnju zajedno s djelatnicima PU karlovačke.

Nastavak...

26
VELJ


Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započinju radovi za uređenju okućnica, polja i vrtova uz koje je vezano i spaljivanje biljnog otpada. Nažalost takve aktivnosti, uslijed nepridržavanja propisa, prerastu u širenje vatre izvan kontrole osoba koje obavljaju spaljivanje. Samo ovog vikenda, od petka 22. veljače do danas, na području Karlovačke županije zabilježili smo 28 intervencija požara otvorenog prostora.

Nastavak...

13
PRO


Zbog nedovoljnog broja prijava, usavršavanje za specijalnost ''Akcidenti s opasnim tvarima'' odgađa se za iduću godinu.