26.2.
DANAS

min
max

°C
°C

27.2.
SUTRA

min
max

°C
°C

07
TRA


STANJE u 11:00 SATI

Požar u prostoru Pamučne industrije u Dugoj Resi je ugašen, a intervencija je završena u 10.56 sati.

STANJE u 08:00 SATI

Požar je lokaliziran i dalje traje faza sanacije i raščišćavanja. U 07.00 sati obavljena je reorganizacija vatrogasnih snaga. Na požarištu je trenutno 10 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Duga Resa, DVD-a Stara Sela, DVD-a Belavići i JVP Karlovac. Stožer civilne zaštite grada Duge Rese osigurava logistiku i organizira djelatnike komunalnih tvrtki za potrebe intervencije. U ostalim prostorima koji nisu bili zahvaćeni požarom u 07.00 sati uključena je opskrba električnom energijom te tvrtka nastavlja s redovnim tijekom proizvodnje i aktivnostima.

STANJE u 23:05 SATI

Požar u Pamučnoj industriji je lokaliziran je u 22:15 sati. U tijeku je raščišćavanje i gašenje dijelova požarišta koji su još uvijek aktivni. Trenutno se radi na reorganiziranju snaga na požarištu koje će tijekom noći obavljati aktivnosti sanacije požarišta. Na požarištu tijekom noći ostaju 22 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Duga Resa, DVD-a Belavići, DVD-a Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD-a Hrnetić - Novaki i DVD-a Karlovac. Stožer CZ grada Duge Rese priprema operativne snage odnosno komunalne službe koje će tijekom sutrašnjeg dana raditi na raščišćavanju.

STANJE u 20:07 SATI

Požar u Pamučnoj industriji još uvijek je pod nadzorom u jednom požarnom sektoru i spriječeno je daljnje širenje požara. Požarom je zahvaćen industrijski objekt starog tipa gradnje na dvije etaže. Dio objekta koji je zahvaćen požarom nije u upotrebi i u vrijeme nastanka požara u istom nije bilo osoba. Požar trenutno gase snage s područja Karlovačke županije, ukupno 58 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila. Nastavlja se aktivno gašenje u pet vatrogasnih sektora s dobavom vode iz otvorenog izvora. Lokalizacija se predviđa tijekom noći. Aktiviran je Stožer civilne zaštite grada Duge Rese koji je u stalnom kontaktu sa Stožerom CZ Karlovačke županije, a na lokaciji se nalazi i tim Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Karlovačke županije te djelatnici PU karlovačke. Voditelj intervencije je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković, a nazočni na terenu su župan Damir Jelić i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

STANJE U 19.40 SATI

Požar u Pamučnoj industriji je pod nadzorom, gasi se unutarnjom navalom, vanjska navala nije moguća zbog nemogućnosti pristupa objektu. Očekuje se da će požar biti lokaliziran do jutra.

Broj angažiranih snaga: 58 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila

STANJE U 18:56 SATI

Danas (07.04.2019. godine) u 16.53 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru u Pamučnoj industriji u Dugoj Resi. Na terenu je više od 50 vatrogasaca sa 19 vozila iz devet vatrogasnih postrojbi. Na terenu su DVD Duga Resa, DVD Belavići, DVD Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD Barilović, DVD Belajske Poljice, DVD Hrnetić Novaki i VZKŽ.